tofu_.jpg

Machels Gekruid (afl.4 - Sofie) : Tofu

vrij 9 okt 2020

Sofie komt uit China. Zij maakt heerlijke tofu. Hier het recept. 

Tofu - recept 


Stap 1 (20 min)

- Tofu in kleine stukjes snijden.
- Lente-uien/gember/knoflook zo fijn mogelijk snijden.
- Paksoi (Chinese kool van Shanghai) wassen en in grote stukken snijden.

 

Stap 2 (10 min)

- Twee potten water aan de kook brengen met een beetje zout: de tofublokjes worden voorgekookt om de bonengeur te verwijderen;
(Dit kan tegelijk gebeuren met de stap 1)

 

Stap 3 (5 min) wokken

- Olie opwarmen in de wok (plantaardige olie). Een beetje Sichuan-peper (hoeveelheid volgens de voorkeur van smaak) toevoegen.

- Rundsgehakt bakken (De hoeveelheid hangt ook af van je persoonlijke voorkeur.).

- Lente-uien/gember/knoflook en chilisaus toevoegen en goed roeren.

- Voorgekookte tofu toevoegen en alle ingrediënten roerbakken.

- Kleine hoeveelheid van de donkere sojasaus en peper toevoegen voor een mooi donkerrode kleur.

- Nog een beetje zetmeel in het water doen om te verdikken.

- Het gerecht zou in een groot diep bord geserveerd moeten worden, gedecoreerd met gesneden, groene lente-uien en een beetje Sichuan peper.

 

Stap 4
- Paksoi twee/drie minuten wokken in warme olie samen met een beetje knoflook en een beetje zout.

 

Serveren met rijst.

Smakelijk! Sofie.