ongeval_zaventem.jpg

Monsterfiles na kettingbotsing Zaventem opgelost

maa 17 nov 2014

Op de Ring rond Brussel zijn vanmorgen ter hoogte van Zaventem op de buitenring 13 wagens op elkaar ingereden. Daarbij zou minstens één bestuurder lichtgewond zijn geraakt.

De kettingbotsing vond plaats even over 6u30 vanmorgen.  Bij het ongeval waren 13 wagens betrokken. Gelukkig viel er maar één gewonde.  

Verkeersinfarct

Door het ongeval ontstond er algauw een verkeersinfarct op de invalswegen naar Brussel.  Vanauit Leuven, Luik en Aarschot moest je op zeker ogenblik zo’n 2 uur aanschuiven. Ook het verkeer op de N2 (Leuvensesteenweg en Brusselsesteenweg) verliep zeer moeizaam.  Ook op de buitenring zelf stond er een file van voor Braine-L'Alleud. 

Huidige situatie (11u)

Intussen is de buitenring volledig vrijgemaakt.  De 13 voertuigen werden getakeld en ook het wegdek werd schoongemaakt.  Er zijn nog enkele vertragingen maar het gros van de files is intussen opgelost.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"22609","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"344","width":"610"}}]]

Drukste ochtendspits van het najaar

Ook rond Antwerpen en Gent was er aardig wat fileleed door verschillende werkzaamheden.  Daardoor stond er deze ochtend alles samen zo’n 330 kilometer file.  Volgens het Vlaams verkeerscentrum was dit één van de drukste ochtendspitsen van het najaar.