Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nationale actiedag: 4 op de 10 bussen van De Lijn rijdt niet

Nationale actiedag: 4 op de 10 bussen van De Lijn rijdt niet

4 op de 10 bussen van De Lijn rijdt vandaag niet uit. Een deel van het personeel legt het werk neer en neemt deel aan de nationale actiedag van de vakbonden. Die betogen deze voormiddag in Brussel. Ook op het Brusselse openbaar vervoer en op de luchthaven van Zaventem kan je hinder verwachten.

Met de nationale actiedag willen de vakbonden aandacht vragen voor de hoge energieprijzen en de dalende koopkracht van de mensen. Bij vervoersmaatschappij De Lijn rijdt in onze regio 4 op de 10 bussen niet uit. De Lijn zorgt voor een aangepaste dienstregeling. “Deze wordt samengesteld op basis van de werkwillige chauffeurs. De routeplanner van De Lijn toont sinds maandagavond alle ritten tonen die zullen rijden op woensdag. Ritten die niet rijden, worden niét getoond”, meldt De Lijn.

In Brussel rijdt maar één van de vier metrolijnen, namelijk lijn 1. Minder dan de helft van de tramlijnen wordt bediend en amper een kwart van de autobussen van MIVB rijdt. Op Brussels Airport verwachten ze niet meteen een grote impact op hun activiteiten, maar kunnen ze vertragingen niet uitsluiten. Bij NMBS wordt niet gestaakt. Ze verwachten er enkel hinder door het grote aantal pendelaars dat de trein vandaag mogelijk zal nemen.