Nieuwe locatie Brussels eindejaarsvuurwerk ligt onder vuur

din 30 dec 2014

De Brusselse brandweer maakt zich ernstige zorgen over de nieuwe locatie van het eindejaarsvuurwerk in de hoofdstad. Dat schrijven Le Soir en de Sudpresse-kranten. Het traditionele vuurwerk, dat elk jaar veel toeschouwers lokt, zal dit jaar niet vanop de Kunstberg worden afgestoken, maar wel vanop een gebouw aan het Brouckèreplein. Maar die locatie is ronduit gevaarlijk volgens de brandweer.

 

 

Op oudejaarsavond zakken elk jaar tienduizenden feestvierders, onder wie ook veel regiogenoten, af naar Brussel om er te genieten van het grote vuurwerk. De stad heeft dit jaar een nieuwe locatie gekozen. Niet de Kunstberg, maar wel het Brouckèreplein wordt dé feestlocatie om de overgang naar 2015 te vieren. Daar zal een grote aftelklok staan en toeschouwers kunner er genieten van animatie, straattheater, een klank- en lichtspel en natuurlijk het traditionele vuurwerk.

Maar over de vuurwerk is er ondertussen commotie ontstaan. De Brusselse brandweer is op het dak geklommen van het gebouw waar de vuurpijlen zullen worden afgeschoten en vindt het een onveilige locatie. Er zijn volgens de brandweer te veel bewoonde gebouwen in de buurt. Er kunnen vonken op de gebouwen neerkomen en die zouden brand kunnen veroorzaken. De stad Brussel en Brussels Major Event, de organisator van het vuurwerk, benadrukken dat de brandweer geen negatief advies heeft gegeven, alleen wat bedenkingen heeft geformuleerd. Ze blijven daarom bij hun besluit om het vuurwerk vanop de nieuwe locatie af te schieten.

Wie graag wil genieten van het spektakel, maar toch geen risico's wil nemen, kan trouwens ook gewoon online naar het vuurwerk kijken. Er is namelijk een webcam van de stad Brussel die op het Brouckèreplein gericht is. Je vindt de link hier.