pepingen_werkzaamheden_ninoofsesteenweg.jpg

Ninoofsesteenweg Pepingen gaat ruim een jaar dicht

vrij 23 jan 2015

Maandag wordt gestart met de langverwachte heraanleg van de Ninoofsesteenweg in Pepingen. 

Maandag starten de nutsmaatschappijen met voorbereidende werkzaamheden van het kruispunt met de Brugstraat tot voor Hoesnaek. Vanaf maart starten dan de eigenlijke riolerings- en wegwerkzaamheden tussen de Brugstraat en de Palokenstraat.

Verkeersveilig centrum

Met de ingreep willen Wegen en Verkeer en het gemeentebestuur de Ninoofsesesteenweg verkeersveiliger en aangenamer maken. “Er komen onder meer middenbermen. Die moeten een snelheidsremmend effect hebben op het verkeer. Voorts komen er langere afslagstroken op het kruispunt met de steenweg op Elingen.  Dat moet voor vlotter verkeer zorgen tijdens de spitsuren”, aldus Anton De Coster van Wegen en Verkeer. 

Er komen ook veilige en verhoogde fiets- en voetpaden. Ter hoogte van Hoesnaek en de Palokenstraat legt het agentschap ook nieuwe oversteekplaatsen aan.    De werkzaamheden zullen duren tot het voorjaar van 2016. (simulatie (c) Wegen en Verkeer) 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"25123","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"350","width":"610"}}]]

30 km omleiding

Als gevolg van de werkzaamheden wordt de Ninoofsesteenweg volledig afgesloten. De handelaars blijven bereikbaar maar het doorgaand verkeer wordt omgeleid via Kester, Herne, Edingen en vervolgens via de A8 en de Edingsesesteenweg naar Halle (zie plan Wegen en Verkeer). Een ommetje van ongeveer 30 km. Maar op die manier wil men wellicht voorkomen dat de kleine dorpskernen in de omgeving van Pepingen al het verkeer te verwerken krijgen.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"25122","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"501","width":"610"}}]]

De bussen van De Lijn blijven dankzij een busbareel rijden tot maart. Vanaf half maart zal die doorgang niet meer mogelijk zijn en zullen ook de bussen de omleiding volgen.