Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ook aanslag in Brussels metrostation Maelbeek

Ook aanslag in Brussels metrostation Maelbeek

Ook in het Brussels metrostations Maelbeek is een aanslag gepleegd. Hier is er sprake van 20 doden, 10 zwaar gewonden en tientallen lichtgewonden.

Volgens sommige bronnen was er ook sprake van aanslagen in de metrostations Kunst-Wet en Shuman maar die berichten worden voorlopig nergens bevestigd. De MIVB heeft in ieder geval het volledige metronetwerk ontruimd. Ook het trein- en busverkeer werd stilgelegd. De NMBS heeft hij voorzorg ook de stations Brussel-Noord, -Centraal en -Zuid gesloten. Ook het Thalysverkeer tussen Brussel en Parijs werd stilgelegd. Het crisiscentrum vraagt iedereen in Brussel te blijven waar of hij zich bevindt. Scholen moeten hun leerlingen ook binnenhouden. Er wordt dus gevreesd voor nog mogelijke aanslagen.  

Mensen die in Brussel of op de luchthaven zijn, kunnen op ikbenveilig.rodekruis.nl/brussel aangeven dat ze in veiligheid zijn. Dat laat het Rode Kruis weten via Twitter. Op diezelfde site kunnen familieleden en vrienden van mensen terecht om te weten te komen of hun vrienden veilig zijn. Er is ook crisisnummer opgestart waar families van potentiële slachtoffers en reizigers terecht kunnen: 1771 of via het nummer 02/506.47.11