Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ophef rond post brandweercommandant: 'Op het werk met Weetnix, Kannix en Doetnix'

Ophef rond post brandweercommandant: 'Op het werk met Weetnix, Kannix en Doetnix'

Brandweercommandant Dirk Keymolen van de zone Vlaams-Brabant-West ligt onder vuur na een ‘slecht grapje’ op Facebook. De man plaatste dit bericht online: “soms denk ik op het werk dat ik in een strip van Asterix en Obelix zit. Ik ben omringd door Weetnix, Kannix en Doetnix,”. De vakbond reageerde met een boze mail en bracht het bericht tot bij het brandweercollege.

Intussen verwijderde brandweercommandant Dirk Keymolen het bericht van zijn Facebookpagina. De krant Het Nieuwsblad brengt de zaak vandaag naar buiten en kon de afbeelding wel nog vinden. In de krant klinkt het dat Keymolen met de post zijn 620 collega’s schoffeerde. Een deel van hen én de vakbonden eisen excuses en brengen de zaak ook op het volgende brandweercollege. Daar zal besproken worden of er consequenties aan vast hangen voor Keymolen.

De brandweerlui zijn vooral boos, omdat Keymolen ook personeelsdirecteur van de Zone Vlaams-Brabant-West is. “Hij slaagt er als personeelsdirecteur niet eens in om het tekort van 45 man in de rangen op de vullen. Ons belachelijk maken op Facebook gaat hem duidelijk beter af,” klinkt het in Het Nieuwsblad.

Keymolen excuseerde zich intussen in een e-mail aan de vakbonden en de burgemeesters die deel uit maken van het brandweercollege, weet de krant. Hij zou de post geplaatst hebben na ‘een jolig moment’ op de personeelsdienst en niet hebben stilgestaan bij de gevolgen.