Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opwijk neemt maatregelen na overlast aan onafgewerkt Bunderplein

Opwijk neemt maatregelen na overlast aan onafgewerkt Bunderplein

Het gemeentebestuur van Opwijk ontving de voorbije weken heel wat meldingen en klachten over allerlei vormen van overlast aan het vernieuwde Bunderplein. Dat meldt het bestuur in een persbericht. Ook al is het plein nog niet afgewerkt, de gemeente neemt maatregelen.

 

De werken aan de nieuwe, groene rustplek die het Bunderplein moet worden, zijn al goed gevorderd. De grondwerken zijn uitgevoerd, speelheuvels en wadi zijn gecreëerd. Het wandelpad verbindt de woonwijk met de Leirekensroute en houten picknickbanken moeten de gebruiksvriendelijkheid verhogen. Ook de grassen, kruiden en bloemen zijn intussen aangeplant.

Maar de nieuwe plek krijgt met heel wat overlast te maken. Zo wordt er zwerfvuil en afval achtergelaten, wordt er gesluikstort en is er nachtlawaai. Ook worden de nieuwe beplantingen vernield en worden afgebakende zones niet gerespecteerd. De gemeente ziet zich daardoor genoodzaakt om maatregelen te nemen. De politie zal er extra patrouilleren en ook gemeenschapswachten zullen actief aanwezig zijn op de site. De voorlopig geplaatste restafvalbakken worden vervangen door vaste exemplaren.