file3.png

Overheid organiseert de stilstand in Halle-Vilvoorde, zegt VOKA

vrij 19 jun 2015

De economie in onze regio dreigt helemaal tot stilstand te komen als de regeringen in ons land niet snel en beter overleg plegen en knopen doorhakken in bepaalde dossiers. Dat zegt de kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde. 

De werkgeversorganisatie hekelt de traagheid waarmee dossiers als de verbreding van de Brusselse ring en de renovatie van het station van Vilvoorde behandeld worden. “Denk aan het dossier van de ring, daar bakkeleien we al over sinds 2000. Nog even wachten dus en we kunnen de 20ste verjaardag van dit dossier vieren. In 2002 werd het project rond de renovatie van het  station van Vilvoorde opgestart. We zijn nu bijna 15 jaar verder. Ook de opstart van Uplace dateert van alweer 6 jaar geleden”, zegt voorzitter Erwin Ollivier van VOKA .

Voka vraagt daarom de verschillende overheden in ons land om voor 2018 belangrijke knopen door te hakken. Nadien zijn het weer verkiezingen en komen bepaalde projecten misschien opnieuw op de helling te staan omdat de nieuwe coalitie er anders over denkt. Dat dossiers soms te lang aanslepen is niet goed voor de economie in onze regio. 

Voka Halle-Vilvoorde roept ook het Brussels Gewest op om constructief samen te werken rond bepaalde dossiers. Zo zal Brussel volgens de werkgeversorganisatie zijn bijna dogmatische standpunten over de geluidsoverlast van de luchthaven moeten afbouwen om tot een gelijke verdeling te komen van de lawaaihinder.