pastorie_brussegem.jpg

Pastorie Brussegem wordt toch niet verkocht

maa 9 feb 2015

In Merchtem wordt de pastorie van Brussegem dan toch niet verkocht. De gemeente komt terug op haar beslissing op vraag van de Brussegemse verenigingen.

Enkele maanden geleden besliste de gemeente Merchtem om de pastorieën van Brussegem en Ossel te verkopen. Beide gebouwen moeten gerenoveerd worden maar Merchtem heeft daar niet de middelen voor.

“Maar de verenigingen kwamen met een ultiem voorstel over de brug waar het gemeentebestuur geen ‘neen’ kon tegen zeggen”, zegt bevoegde schepen Maarten Mast (LVB). Daarbij wordt de 10% subsidies die de gemeente moest bijdragen voor de restauratie overgenomen door de kerkraad.

Na de restauratie wordt de pastorie opgesplitst. Een privé-deel zal verhuurd worden. Het andere deel kan gebruikt worden door de verenigingen, de parochie en de school. Het onderhoud van de lokalen zal gefinancierd worden door onder meer de huurkomsten van het privégedeelte. Ook de tuinen worden voorlopig niet verkocht. 

De pastorie van Ossel daarentegen wordt wel in de etalage geplaatst. De opbrengst wordt geschat op 550.000 euro. (foto Sint-Stefanusparochie Brussegem)