Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Pinksterstorm wordt wellicht erkend als ramp

Pinksterstorm wordt wellicht erkend als ramp

De hagelstorm die begin juni onder meer in Dilbeek, Wemmel en Grimbergen lelijk huis hield, wordt wellicht erkend als ramp. Dat melden verschillende media. Zo kunnen bestuurders zonder omniumverzekering een deel van de schade aan hun wagen recupereren.  

Volgens de directie Rampenschade voldoet de storm die in het weekend van 7, 8 en 9 juni heel wat schade veroorzaakte in Brussel en de Rand,  aan de verschillende criteria.  Door de storm raakten duizenden wagens zwaar beschadigd.  De totale financiële schade wordt geraamd op meer dan 50 miljoen euro. 

De ministerraad moet wel nog de erkenning bevestigen maar doorgaans wordt het advies van de directie Rampenschade gevolgd. Wie schade heeft geleden maar geen omniumverzekering, heeft na de erkenning door de ministerraad 3 maanden de tijd om aangifte te doen bij het Rampenfonds. Ook wie schade heeft geleden aan gebouwen of veranda's en geen brandverzekering heeft kan bij een erkenning terecht bij het Rampenfonds.   (foto: Jan Devleeshouwer Halle)