Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

RINGtv-KOK: Kippenbouten en filodeeg met appeltjes en rozijnen

RINGtv-KOK: Kippenbouten en filodeeg met appeltjes en rozijnen

In de tweede kookwedstrijdstrijd nemen NMBS-medewerkers Sabine Polfliet en Jurgen Geets het op tegen schrijnwerkers Jack Pissens en Marc Vereertbrugghen. Het winnende gerecht met de lekkere kippenbouten en de filodeeg met appeltjes en rozijnen willen we jullie zeker niet onthouden.

 

Ingrediënten:

  • Bouten van kip
  • Boter
  • Marjolein
  • Look
  • Sjalot
  • (grond)witloof
  • oesterzwammen
  • Krielaardappelen
  • Appelen
  • Rozijnen
  • Bruine suiker
  • Honing
  • Filodeeg
  • cider
  • Pezo

 

Voor de saus:

  • Gevogeltefond
  • Cider
  • Tijm
  • Laurier

 

Bereiding:

  1. Bak de bouten van de kip aan in de boter in de pan.
  2. Stoof fijn gesnipperde look, sjalot aan en breng de kip op smaak met peper en zout, kruiden
  3. Laat het vlees verder garen in een oven (40 minuten op 180 °)
  4. Gaar witloof in boter in de pan, kruid met peper en zout
  5. Snijd de krielaardappelen mooi in paddenstoelvorm en gaar in licht gezouten water
  6. Bak de oesterzwammen aan in boter en kruid met peper en zout
  7. Laat de rozijnen weken in cider
  8. Snijd de appeltjes in brunoise en stoof ze aan in boter, bestrooi met een weinig suiker
  9. Leg rozijnen, appeltjes op het deeg en plooi tot mooie vormpjes, bestrijk met honing en boter
  10. Bak het filodeeg af in de oven gedurende 15 minuten op 170 °

 

Voor de saus:

 

  1. Laat de helft cider en de helft fond sterk inkoken, samen met tijm en laurier