moad.jpeg

SP.A: MOAD EL BOUDAATI

vrij 10 mei 2019

Moad El Boudaati (29) is schepen van Jeugd, Sport en Cultuur in Vilvoorde. Hij staat op de 2de plaats voor de Kamer in Vlaams-Brabant. Voor hij in de politiek ging, was hij ambtenaar bij de Vlaamse overheid.

Wat is je drijfveer om je te engageren in de politiek en wat zegt dat over je persoonlijkheid?

“Mijn persoonlijke drijfveer om mij te engageren in de politiek vloeit voort uit de onrechtvaardigheid die ik sinds mijn jeugdjaren gezien heb in onze samenleving en soms zelf persoonlijk heb meegemaakt. Dat heeft mij getriggerd om iets te doen waardoor ik een positieve bijdrage kon leveren aan onze samenleving. De politiek was de meest evidente optie omdat daar keuzes gemaakt worden. Keuzes die een invloed hebben op elk van ons zoals de pensioenleeftijd op 65 jaar of 67 jaar moet zijn. Ik heb gekozen om op de sp.a-lijst te gaan staan omdat hun standpunten in lijn liggen met mijn ideeën. Vele grondrechten die we vandaag kennen vloeien ook voort uit de strijd die de socialistische partij decennia geleden gevoerd heeft. Dus ook deze keuze was een evidente keuze voor mij.”

Stel dat je verkozen raakt, wat is dan het eerste punt dat je zo snel mogelijk wilt aanpakken of realiseren in Halle-Vilvoorde?

“Moest ik verkozen geraken, zou ik snel werk willen maken van de erkenning van de regio Halle-Vilvoorde als centrumregio zodat we extra middelen krijgen om de gigantische uitdagingen die onze regio kent aan te pakken. Zowel op vlak van veiligheid, onderwijs, als mobiliteit moet er superveel gebeuren. De regio moet krijgen waar ze recht op heeft, voldoende ondersteuning om te kunnen investeren in onze jongeren.”