Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tips van VUB-psychologe Elke Van Hoof om het ook in 2021 vol te houden

 

Tips van VUB-psychologe Elke Van Hoof om het ook in 2021 vol te houden

Het afgelopen jaar kwam onze mentale gezondheid zwaar onder druk te staan. De start van de vaccinaties zijn hoopvol, maar ook in 2021 zullen we nog moeten doorbijten. Daarom trok RINGtv naar VUB-psychologe Elke Van Hoof die een paar tips geeft om ons mentaal welzijn een boost te geven. 

VUB-psychologe Elke Van Hoof merkt, ook aan het stijgend aantal aanvragen in haar praktijk, dat deze tweede coronagolf voor iedereen veel zwaarder is dan de eerste. "Dat spook, Covid-19, is duidelijk een onbeheersbaar 'sujet'. Maar er zijn, zelfs in die context, nog altijd zaken die we zelf wel in de hand kunnen nemen. Je maakt best je realiteit kleiner om er dan veel structuur in te brengen. In die structuur moet je trachten plaats te maken voor  veel positieve emoties”, zegt Van Hoof.

Die positieve emoties kunnen heel alledaagse dingen zijn. “Gezelschapsspelletjes spelen, lunchen met mensen die je al lang niet meer hebt gezien, zelfs al moet dat online, leuke gesprekken voeren, een nieuwe hobby starten, bewegen...”

Een valkuil waar Van Hoof voor waarschuwt is plannen maken tot aan het einde van de crisis want niemand weet wanneer dat precies is. Ook je toevlucht zoeken tot alcohol is geen goed idee. Dat creëert geen gelukshormonen, maar verdooft het lichaam. Ook te veel negatieve berichtgeving over Covid-19 moeten we vermijden.

Meer do’s en don’ts vanavond in ons nieuws.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!