begijnborre.jpg

Toekomstplan voor Begijnenborre in Dilbeek

zat 13 jun 2015

De gemeente Dilbeek heeft grootse plannnen voor de site van Begijnenborre. Ze heeft een budget voorzien in haar meerjarenplan om de infrastructuur van het speelplein te vernieuwen en wil er ook extra kleuterklassen te bouwen. 

 

De site van Begijnenborre is vooral bekend als de plek waar tijdens vakantieperiodes de speelpleinwerking van Dilbeek plaatsvindt. Maar de infrastructuur is ondertussen verouderd en voldoet niet meer aan de kwaliteitsvereisten en veiligheidsnormen die gelden om speelpleinwerking te organiseren. 

Een grondige vernieuwing dringt zich dus hoedanook op. De gemeente wil daarbij rekening houden met alle andere mogelijkheden van de site. De lokalen worden op dit moment ook in het weekend verhuurd en sinds vorige zomer huisvest de site tijdelijk de wijkschool van de Sint-Alenaschool in containerklassen. In het nieuwe toekomstplan van de Begijnborre moeten al die functies opnieuw een plaats krijgen.

Het schepencollege zal de gemeenteraad voorstellen om en ontwerper aan te stellen via de Open Oproep van het Team Vlaamse Bouwmeester. Die zal de toekomst concreet vorm moeten geven. De gemeente is wel vragende partij om op de site ook ruimte te voorzien voor duurzame kleuterklassen. De capaciteitsdruk op de Dilbeekse basisscholen is immers groot.