Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toer de Geuze wordt een jaar uitgesteld

Toer de Geuze wordt een jaar uitgesteld

Er komt dit jaar geen editie van de Toer de Geuze. Dat heeft de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren beslist. Het tweejaarlijks bierevenement wordt verschoven naar het weekend van 30 april en 1 mei 2022.

Toer de Geuze is een groot publieksevenement dat om de twee jaar het vakmanschap van de lambiekbrouwers en geuzestekers van het Pajottenland en de Zennevallei in de schijnwerper zet. Normaal zouden tien bierproducenten en het biercentrum ‘De Lambiek’ hun deuren voor het publiek wagenwijd opengezet hebben tijdens het eerste weekend van mei. Maar dat gaat dus niet door.

“De reden ligt voor de hand. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de maatregelen die de overheid oplegt in de strijd tegen COVID-19 begin mei al volledig zullen opgeheven zijn”, zegt HORAL-voorzitter Gert Christiaens. “We willen de mensen die aan het evenement wilden deelnemen op tijd duidelijkheid verschaffen. Dit jaar dus geen Toer de Geuze. Maar er is ook goed nieuws. De HORAL Megablend 2021 is bijna klaar en zal op 30 april 2021 gelanceerd worden.”