jacob_jonathan_locatie.jpg

Verdachten zaak Jonathan Jacob doorverwezen naar correctionele rechtbank

don 6 nov 2014

11 verdachten in de zaak rond het overlijden van Jonathan Jacob uit Affligem zijn doorverwezen naar de correctionele rechtbank.  Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslist. Dat meldt de Standaard.

Jonathan Jacob uit Affligem stierf in 2010 in een politiecel in Mortsel nadat hij overmeesterd werd door agenten van het Bijzondere Bijstandsteam.   Zij moesten hem vasthouden zodat hij een kalmeringsspuit kon krijgen.  Maar er vielen enkele rake klappen die Jonathan niet overleefde.  

Aanvankelijk moesten enkel een agent, die het Bijzondere Bijstandsteam had opgetrommeld, een arts en de gepensioneerde directeur van het psychiatrisch centrum in Boechout zich voor de rechter verantwoorden.  Maar na de reportage in Panorama  volgde er een bijkomend onderzoek en werd beslist dat ook alle agenten van het BBT of het Bijzondere Bijstandsteam vervolgd worden. 

Allemaal worden ze nu doorverwezen naar de correctionele rechtbank.  Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslist.