VLAAMS BELANG: JAN LAEREMANS

vrij 10 mei 2019

Jan Laeremans (56) uit Grimbergen stamt uit een Vlaams-nationale familie. Op zijn twintigste werd hij actief in het Vlaams Blok, in 1991 werd hij gekozen tot provincieraadslid in Brabant. Sinds 1995 is hij onafgebroken fractieleider in de provincieraad van Vlaams-Brabant. Al meer dan 35 jaar is hij leraar Nederlands-Duits.

Wat is je drijfveer om je te engageren in de politiek en wat zegt dat over je persoonlijkheid?

Ik vind dat ik moet opkomen voor mijn familie, mijn vrienden, mijn gemeente, mijn volk, en dat zijn de Vlamingen. Wij worden al sinds 1830 onrechtvaardig behandeld in België, en ik wil graag meebouwen aan onze onafhankelijkheid, net zoals de Baltische staten, Tsjechië, Slovakije en Denemarken dat zijn en binnen afzienbare tijd hopelijk ook Schotland en Catalonië. Als wij ons niet met man en macht verzetten tegen de Europese en Belgische opengrenzenpolitiek, dan zullen we als volk en als beschaving worden weggeveegd. Want in Afrika staan er miljoenen mensen klaar om onze plaats in te nemen. Dat is geen haat tegenover Afrikanen, wel bekommernis om ons eigen volk. Ik kan echt niet lijdzaam toezien hoe de traditionele partijen, inclusief N-VA onze toekomst op het spel zetten. Ik sta niet graag aan de kant met mijn armen gekruist, ik volg mijn hart, ook al zou het soms gemakkelijker zijn om mij van die toestand gewoon niets aan te trekken.

Stel dat je verkozen raakt, wat is dan het eerste punt dat je zo snel mogelijk wilt aanpakken of realiseren in Halle-Vilvoorde?

Er moet een pak meer middelen worden ingezet om onze regio te versterken. Vlabinvest krijgt véél te weinig middelen. Er moeten scholen worden bijgebouwd en gerenoveerd. De ring rond Brussel moet rond gemaakt worden met een tunnel in het zuiden, de politie krijgt te weinig. De massa-immigratie moeten worden stopgezet. Dat is een federale materie, maar het Vlaams Parlement moet druk uitoefenen. Idem wat betreft de massale geldstroom naar het zuiden. Halle-Vilvoorde moet een eigen rechtbank krijgen, waar criminelen die Frans of een andere taal spreken naar Vlaamse normen worden bestraft in plaats van naar Brusselse.