Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vlaamse Rand zal moeten betalen voor Brusselse hulpdiensten

 

Vlaamse Rand zal moeten betalen voor Brusselse hulpdiensten

Gemeenten uit de Rand zullen voortaan moeten betalen voor de Brusselse hulpdiensten die  opgeroepen worden om hier een interventie te verzorgen.  Met de maatregel kunnen  volgens de bevoegde  Brusselse staatssecretaris Jodogne van het FDF honderdduizenden euro’s gerecupereerd worden.  

Tussen de 6,5% en de 9% van de interventies van de Brusselse hulpdiensten wordt uitgevoerd in de Vlaamse Rand, dat becijferde de Brusselse staatssecretaris Cécile Jodogne. “Maar omwille van de Brusselse interventies vinden sommige gemeenten het in de Rand niet meer nodig om zelf voor hulpverlening te zorgen.  Sommige gemeenten weigeren ook de kosten te betalen die het gevolg zijn van zo’n Brusselse interventie”, vertelt Jodogne van het FDF in gesprek met Télé Bruxelles. 

Maar vanaf 1 januari zal daar verandering in komen.  Dan zullen de interventies van de Brusselse Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp gefactureerd worden aan de gemeenten waar die werden uitgevoerd.  “Op die manier zullen we honderdduizenden euro’s kunnen recupereren en zal de Brusselse belastingbetaler dus niet langer moeten betalen voor de hulpverlening in de Rand”, aldus Jodogne.  

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.