Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voka Metropolitan: "Herinrichting Van Praetlaan blijft problematisch"

Voka Metropolitan: "Herinrichting Van Praetlaan blijft problematisch"

Voka Metropolitan tekent opnieuw bezwaar aan tegen de plannen voor de hertekening van de Van Praetlaan. De stad Brussel wil de laan inkrimpen tot één rijstrook. Volgens Voka zullen er mobiliteitsproblemen ontstaan die een negatieve impact op de economische activiteit in Brussel zullen hebben. Voka vraagt structureel overleg tussen het Brussels gewest en Vlaanderen.

Volgens de plannen van de stad Brussel wordt de Van Praetlaan teruggebracht naar één rijstrook voor inkomend verkeer. Volgens Voka leidt dat tot files en bij een incident zelfs tot een volledige verkeersopstopping in het noorden van Brussel. Daardoor zal onder andere de kanaalzone beperkt bereikbaar zijn, denkt Voka.

De kanaalzone is economisch gezien een belangrijke regio in Brussel. Het is de concrete ambitie van heel wat bedrijven in de stad om het kanaal meer te gebruiken voor goederenvervoer. Zo willen ze de stedelijke logistiek verder verduurzamen. Volgens Voka zetten de plannen voor de Van Praetlaan een rem op die toekomstige groeiplannen. "Voka Metropolitan vindt het onverantwoord dat er over die dossier amper overleg plaatsvindt met het Vlaams gewest, waar ook ingrijpende mobiliteitswerken gebeuren met de herinrichting van de Ring en de plannen voor een sneltram langs de A12," zegt Jan Van Doren, directeur van Voka Metropolitan. "Een globale visie op het noorden van Brussel ontbreekt en dat maakt bedrijven bijzonder ongerust."

Foto: Google Maps