justitie_12.png

Vrouw uit Liedekerke aangehouden voor moord op pasgeboren baby

vrij 28 aug 2020

Een 28-jarige vrouw uit Liedekerke is aangehouden op verdenking van de moord op haar pasgeboren baby. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde. De vrouw zal binnen de vijf dagen voor de raadkamer moeten verschijnen.

De verdachte meldde zich afgelopen woensdag voor verzorging in het ziekenhuis met verwondingen van gynaecologische aard. “Aangezien haar verklaringen bij de arts en de vaststellingen verontrustend waren, werd de lokale politie gecontacteerd”, meldt het parket van Halle-Vilvoorde. "De vrouw werd verhoord. Bij de huiszoeking in de woning waar de vrouw verbleef, werden menselijke resten van een pasgeboren baby aangetroffen.”

De vrouw werd opgepakt en is intussen aangehouden door de onderzoeksrechter. Ze zal binnen de vijf dagen voor de raadkamer te Brussel moeten verschijnen. “Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachte naar alle waarschijnlijkheid alleen gehandeld heeft en dat de andere familieleden die op hetzelfde adres verbleven niets van de feiten afwisten. Verder onderzoek zal klaarheid moeten brengen over de precieze omstandigheden en de geestesgesteldheid van de vrouw”, besluit het parket.