watersilo.jpg

Watersilo Alsemberg pas klaar in februari

zat 13 dec 2014

De watersilo in de Beerselse deelgemeente Alsemberg zal pas in werking kunnen treden in februari 2015. De bouw van de silo liep al heel wat vertraging op, maar volgens waterbedrijf Farys is het einde nu toch in zicht.

In juni 2012 werd de oude watertoren op de hoek van de Grootbosstraat en de Gentsberg in de Beerselse deelgemeente Alsemberg afgebroken. Toen werd gezegd dat de nieuwe watersilo klaar zou zijn in 2013. “Dat is dus niet gelukt”, zegt Frederik De Sutter van waterbedrijf Farys, “we hadden te kampen met flink wat weerverlet en dat heeft de planning in de war gestuurd. De watersilo is ook een erg bijzondere constructie, waarbij we stap voor stap erg omzichtig te werk moesten gaan. Het is de eerste keer dat we kiezen voor een silo in plaats van een klassieke watertoren. Eind februari zou alles toch klaar moeten zijn.”

De watersilo is 31 meter hoog en heeft een capaciteit van 2500 kubieke meter. “Dat is vijf keer zoveel als de vroegere toren. Daar zat het water alleen in de top van de toren”, legt Frederik De Sutter uit, “deze silo kan dus veel meer water opslaan. De locatie van de silo is het hoogste punt voor een heel groot gebied en dus kan het water makkelijk afvloeien.”