c0008_frame_162.png

Weyts dreigt opnieuw met vertrek Lijnbussen uit Brussel-Noord

woe 16 jan 2019

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) dreigt opnieuw met het vertrek van De Lijn uit het station Brussel-Noord, de eindhalte van enkele buslijnen uit de Noordrand. Hij vindt dat de netheid nog altijd te wensen overlaat, maar volgens de vervoersmaatschappij is er geen vuiltje aan de lucht.

In november van vorig jaar was het gebrek aan hygiëne en veiligheid in het station al aanleiding van een tijdelijk vertrek van De Lijn. Dat veroorzaakte heel wat ophef. Alle betrokken partijen zaten een tijdlang rond de tafel en kwamen tot een akkoord. Het station zou aangepakt worden.

Twee maanden na die afspraken is er volgens Weyts nog maar weinig te merken van die afspraken. Zo zou er nog altijd sprake zijn van uitpuilende afvalcontainers, sluikstort en zou de geur van urine nog altijd sterk zijn. Als de gemaakte afspraken niet worden nagekomen, dreigt Weyts om de halte in Brussel-Noord opnieuw te sluiten.

Maar de vervoersmaatschappij zelf vertelt een ander verhaal. Volgens De Lijn houdt iedereen zich aan de gemaakte afspraken en zijn er geen plannen om de halte opnieuw te sluiten.