141017_uplace.jpg

Positief advies milieuvergunning Uplace

vrij 17 okt 2014

De Gewestelijke Milieuvergunningscommissie heeft een positief advies gegeven voor het Uplaceproject in Machelen.  Dat laat het bedrijf zelf weten in een persmededeling.

Volgens Uplace voorziet de commissie na een grondig onderzoek geen negatieve effecten van het project op de leefomgeving, de mobiliteit of de volksgezondheid en adviseert ze minister Schauvliege om een milieuvergunning te geven aan Uplace.

Het besluit is een synthese van de adviezen van verschillende Vlaamse administraties.  Nochtans hadden onder meer het agentschap Zorg en Gezondheid en de administratie Milieu bedenkingen bij het project.  Maar die wegen niet door in de slotconclusie.  Hermes Sanctorum (Groen) stelde zich daarom enkele weken geleden al vragen bij de objectieve beoordeling van dit dossier en wil nagaan of er geen druk werd uitgeoefend.

Uplace is uiteraard tevreden met het advies.  Volgens de projectontwikkelaar werden de voorbije jaren op het vlak van onder meer mobiliteit en openbaar vervoer heel wat inspanningen geleverd om tegemoet te komen aan de kritiek.  En blijkbaar worden die inspanningen nu ook erkend, aldus nog Uplace. 

Vlaams minister van Leefmilieu en Omgeving Joke Schauvlieghe neemt het advies in beraad maar wil voorlopig niet reageren.