Russen heropenen winkel in Opwijk onder naam MyPrice

zon 18 feb

De Russische warenhuisketen Mere opende in Opwijk aan de Steenweg op Vilvoorde afgelopen vrijdag plots opnieuw een winkel. Deze keer wil aanvrager Lightkommerz -de koepelonderneming boven Mere- het opnieuw proberen onder de naam MyPrice. De vorige keer sloot Mere de deuren al na vier maanden.

In juni 2022 opende Mere de deuren van hun eerste Russische winkel in ons land in Opwijk, maar na vier maanden sloot de winkel opnieuw de deuren. Nu heropenen ze in Opwijk onder de naam MyPlace. Het concept is hetzelfde: Russische producten tegen bodemprijzen, maar ook toiletpapier, blikjes Coca Cola en andere producten aan zeer lage prijzen. Ook de inkleding van de winkel is summier, het is te zeggen: de paletten worden gewoon in gangen geplaatst.

“Het is niet het soort winkel waar Opwijk op zit te wachten”, vertelt burgemeester De Coninck. “Mij zal je er zeker niet zien. We hebben in Opwijk een kwalitatief goed aanbod van eigen supermarkten en lokale handelaars. Het is wat raar dat ze het opnieuw proberen, maar we kunnen er eigenlijk niets tegen doen. Alles blijkt in orde te zijn met de vergunningen. De firma zette het huurcontract gewoon verder en heropent nu onder een andere naam.”

MyPrice kondigde alvast de opening van drie filialen aan. “Ze maakten wel in Opwijk reclame met een tweetalige folder in het Nederlands en het Frans. Daar gaan we vanuit het schepencollege zeker op reageren. We zullen de betrokken firma hierover aanschrijven. Ik hoop dat dit verhaal eenzelfde einde kent als de vorige keer. Er was toen geen toestroom van kopers en de winkel sloot uiteindelijk de deuren.”

Joris Herpol

"Het is niet het soort winkel waar Opwijk op zit te wachten. Ik hoop dat dit verhaal eenzelfde einde kent als de vorige keer."

- Inez De Coninck, burgemeester Opwijk