hondenpoep_zalighedenlaan2.jpg
© hondenpoep_zalighedenlaan2.jpg

Inwoners Vlaamse Rand ergeren zich blauw aan hondenpoep op straat

don 25 jan

Hondenpoep is een grote ergernis in de Vlaamse Rand. Dat blijkt uit de bevraging van het Agentschap Binnenlands Bestuur die om de drie jaar peilt naar de tevredenheid van de Vlaming. Gemiddeld ergert in Vlaandern 16 procent zich aan hondenpoep, met uitschieters aan de Vlaamse kust én in de Vlaamse Rand. Vooral in Wemmel en Drogenbos geven inwoners aan last te hebben van hondenpoep.
 

Hondenpoep is al jaren een pest voor inwoners van de Vlaamse kust. Maar nu geeft de bevraging van het Agentschap Binnenlands Bestuur ook aan dat inwoners van de Vlaamse Rand zich ergeren aan uitwerpselen op straat. In Wemmel en Drogenbos geeft 40 procent van de inwoners aan hinder te ondervinden. Ook in Linkebeek (34 procent), Zaventem (31), Sint-Genesius-Rode (29) en Vilvoorde (27) is er onvrede. Al die gemeenten delen een rechtstreekse grens met Brussel en zijn zo onderhevig aan de verstedelijkingsdruk vanuit de hoofdstad.

In Wemmel pakt de gemeente de problematiek aan. “We plaatsten een dertigtal hondenpoepvuilbakjes en richtten twee hondenweides in,” aldus schepen van Milieu Vincent Jonckheere (LB Wemmel). “Daarnaast organiseren we ook sensibiliseringscampagnes.” Wemmel schrijft ook GAS-boetes uit aan hondenbaasjes die geen vuilzakje bij zich hebben.