fenixx_voetbal.jpg

Fenixx klopt Grimbergen in extremis en houdt titeldroom levend

maa 24 apr

In de eerste provinciale komt de titel voor Fenixx opnieuw een stap dichterbij. Het won gisteren van de buren uit Grimbegren met 3-1. Volgende week, op de laatste speeldag, maakt het in een rechtstreeks duel tegen Wambeek-Ternat uit wie kampioen wordt.

De bezoekers beginnen scherp aan de wedstrijd en dat levert hen ook een voorsprong op. Bouyfoulkitne brengt Grimbergen 0-1 voor. Fenixx is van slag en heeft niet meteen een antwoord. Ze krijgen wel nog enkele kansen maar de bezoekers gaan toch met een voorsprong de rust in.

Na de pauze kent Fenixx meer geluk. Op een stilstaande fase staat Laureys op de goede plek: 1-1. De partij blijft lang evenwicht tot in het absolute slot Fenixx nog een hoekschop krijgt. Invaller Van Den Meerssche staat op de goede plek om zijn ploeg alsnog de drie punten te bezorgen. Het wordt uiteindelijk nog 3-1, Shehu werkt een counter beheerst af.

Zo wint Fenixx met 3-1 van Grimbergen en hebben ze volgende week aan een puntje bij Wambeek-Ternat genoeg om kampioen te worden.