Zware verkeershinder in Brussel door actie taxichauffeurs

woe 16 sep 2015

Wie met de auto naar Brussel moet vandaag, houdt best rekening met zware verkeershinder door een betoging van de taxichauffeurs.

De taxibedrijven in Brussel betogen tegen de taxidienst Uber die via de smartphone goedkopere ritten aanbiedt aan particulieren. En dat ervaren de taxibedrijven als oneerlijke concurrentie. Ze eisen dat de overheid onmiddellijk ingrijpt. Om hun eisen kracht bij te zetten, voeren ze vandaag actie in Brussel.

De taxichauffeurs rijden van het Noordstation via de kleine ring en de Beliardstraat richting Schumanplein. Dat  zou tot het einde van de middag geblokkeerd kunnen blijven. Er worden zo’n 1000 taxi’s verwacht. Onder hen ook een Europese delegatie. De politie raadt aan om het centrum van Brussel en het parcours van de betoging te vermijden. 

In en rond Brussel is er heel wat hinder. Vanmorgen waren er langzaamacties op de binnering tussen Halle en Groot-Bijgaarden. Dat veroorzaakte wachttijden tot anderhalf uur. Rond 10u werd ook de A201, dat is de toegangsweg naar de luchthaven, een tijdlang geblokkeerd. 

De openbare vervoersmaatschappij MIVB vreest tot slot voor vertragingen op verscheidene busverbindingen. De maatschappij raadt aan de metro te gebruiken.