huizingen_atletiekpiste.jpg
© huizingen_atletiekpiste.jpg

Atletiekclub OEH lanceert crowdfunding om onvoorziene kosten vernieuwing piste te dekken

maa 5 feb

Atletiekclub Olympic Essenbeek Halle (OEH) lanceert een crowdfunding voor de renovatie van de atletiekpiste op het provinciedomein in Huizingen. De herstellingswerken begonnen eind vorig jaar, maar na het gieten van een nieuwe betonlaag werden er verzakkingen vastgesteld, waardoor de kosten flink oplopen. De club zoekt bijkomende middelen om de onvoorziene kosten te dekken.

 

Sinds het najaar wordt de atletiekpiste op het provinciedomein Huizingen vernieuwd, maar in oktober doken er problemen op. De piste wordt gebruikt door de atleten van OEH. “We zijn één van de grootste atletiekclubs van het land en hebben verschillende Olympische atleten in onze rangen,” zegt bestuurslid Kevin Van Cutsem. “Het feit dat onze jeugd en atleten al maanden met hun coaches naar alternatieve locaties moeten zoeken om hun trainingen af te werken, is verre van ideaal. Deze situatie is zelfs onhoudbaar”, klinkt het.

Van Cutsem is de initiatiefnemer van de crowdfunding. “We willen 40.000 euro ophalen om de onvoorziene kosten van de renovatie mee te betalen. Alleen dan kan de piste afgewerkt worden en de club zijn normale activiteiten hervatten. Ook heeft de vernieuwde piste een certificering nodig om er wedstrijden te kunnen organiseren. OEH organiseert jaarlijks een WACT Challenger Meeting, een wedstrijd van internationaal niveau."

OEH steunen met de actie, kan hier