john_heymans_-_3.jpg
© john_heymans_-_3.jpg

RINGtv Sport maakt kennis met rijzende ster John Heymans

maa 5 feb

Vorige week plaatste John Heymans uit Meise zich voor de Olympische Spelen in Parijs op de 5.000 meter. In het Amerikaanse Boston liep hij in zaal een fenomenale tijd van 13 minuten, 3 seconden en 46 honderdsten. Dat is anderhalve seconde onder de limiet. John verbeterde ook het Belgisch record van Robin Hendrix met maar liefst 14 seconden. In RINGtv Sport maken we kennis met hem.

 

John Heymans is met zijn ticket voor de Olympische Spelen de rijzende ster van de Belgische atletiek. De 26-jarige Meisenaar begon pas op zijn achttiende met lopen nadat hij zijn hockeydroom in duigen zag vallen. “In het hockey probeerde ik het bij de heren in de eerste divisie, maar daar bleek ik niet voldoende talent voor te hebben. Waarop mijn conditiecoach me de tip gaf om met lopen te beginnen”, vertelt hij.

John mikt eerst op marathons, maar zijn coach duwt hem richting de piste en het veld. Een gouden zet. Intussen zit hij met zijn hoofd al helemaal op de Olympische Spelen in Parijs. Daar wil hij geen bijrol spelen. “Ik heb geleerd om te dromen, dus dat ga ik ook doen voor de Spelen. Ik wil daar een finale halen. Niets is onmogelijk.”

Een uitgebreid portret van John Heymans zie je in RINGtv Sport.