joost_klarafestival.jpeg

Vooruitblik op Klarafestival met als thema 'Become music'

vrij 10 maa 2023

Vandaag begint in Brussel het jaarlijkse Klarafestival. Tot eind deze maand vind je op diverse locaties in de stad concerten, lezingen en andere activiteiten onder de noemer ‘Become music’.

 

Het festival wordt vandaag ingezet met een uitverkocht concert van Barabara Hannigan en het London Symphony Orchestra. Met de woorden ‘Muziek als een magisch en breekbaar equilibrium’ zetten zij de toon voor het festivaal dat plaatsvindt tot 26 maart. DJ Sander De Keere staat vanavond in voor de afterparty.

De komende weken staan nog tal van grote namen en verrassende optredens op de affiche van het Klarafestival. Er is ook aandacht voor talent van eigen bodem. Zo speelt cellist Benjamin Glorieux morgen alle cellosuites van Bach. Videokunstenaar Klaas Verpoest maakte er een visuele voorstelling van. Ook het Brussels Philharmonic en Vlaams Radiokoor zijn van de partij. Zij brengen met Ilan Volkov en Lawrence Power muziek van Janacek, Miller en Bartok. Jazz en global music krijgen ook een plekje op de festivalaffiche, net zoals veel meer.

Alle activiteiten en praktische informatie over het Klarafestival 2023 vind je hier.
In ons nieuws blikken we met intendant Joost Fonteyne vooruit op het Klarafestival.