Communiefoto's bij politie en brandweer

Communiefoto's bij brandweerwagen of combi in Halle

don 28 maa

Wie een creatieve locatie zoekt voor communie- of lentefoto's moest gisteren op de bezoekersparking van het commissariaat in Halle zijn. Politiezone Zennevallei, Rode Kruis Zennevallei en brandweerzone Vlaams-Brabant West organiseerden daar voor het eerst een fotoshoot met alles erop en eraan, van handboeien tot een kogelwerend vest. "We krijgen die vraag regelmatig," klinkt het daar, "maar dat telkens voor één kind organiseren is moeilijk. Daarom bundelen we alles nu op één dag."

"Bij de combi, de ziekenwagen of toch liever bij de brandweerwagen?" Een moeilijke keuze en dus nemen een 25-tal kinderen het zekere voor het onzekere en stellen zich met een brede glimlach op voor ieder voertuig. "Say cheese!" De eerste fotoshoot voor lente- en communiefoto's is meteen een schot in de roos.

"Ze kunnen plaatsnemen in verschillende voertuigen en zich amuseren met verschillende attributen, waaronder bijvoorbeeld een kogelwerend vest, een helm en zelfs een holster met handboeien en een vals pistool," vertelt Joost Van Liefferinge, woordvoerder van Politiezone Zennevallei. "Vroeger kregen we regelmatig de vraag of zo'n fotoshoot mogelijk was, maar het is technisch gezien niet altijd makkelijk om dat te organiseren. Daarom ontvangen we alle kinderen nu op één dag. De opkomst is niet min!"

"De brandweerwagen is de coolste," zegt Jef (6). "Want ik wil later ook graag brandweerman worden!"

"De mensen zien ons vaak rijden en in het nieuws komen we dikwijls heel serieus in beeld," vult Van Liefferinge aan. "Op deze manier kunnen de politiezone en de andere hulpdiensten zich eens van een andere kant laten zien. De kinderen stellen ook heel wat vragen. Ze hebben mooie foto's en ze steken er bovendien ook nog iets van op."