kaft_1.jpg

Ezelsoor: 20 gemeenten nemen deel aan gratis boekenkaftdag

woe 6 sep

De start van het schooljaar betekent boeken kaften. Dat kan je doen in gezelschap en met gratis kaftpapier tijdens de boekenkaftdagen van Ezelsoor. Die vinden in de loop van deze week plaats op verschillende plekken in de Rand. RINGtv trekt vandaag naar bibliotheek De Factorij in Zaventem voor een verslag. 

Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar hoeven tijdens de grote vakantie niet op zoek naar kaftpapier. In de eerste week van september kunnen zij gratis en origineel ontworpen kaftpapier krijgen. Dat papier werd ontworpen door kinderen en jongeren uit de gemeenten die deelnemen aan Ezelsoor.

Ezelsoor is meer dan boeken kaften. Er zijn (strip)tekenaars die je boek of schrift personaliseren, en er zijn creatieve of muzikale workshops. Verenigingen stellen ook hun werking voor en op sommige plekken kan je je inschrijven voor een familievoorstelling of een hobby tijdens het volgende schooljaar.

20 gemeenten nemen deel

De eerste editie van Ezelsoor vond plaats in 2010 in Halle en Bierbeek. Intussen breidde de groep Ezelsoor-partners stevig uit. In 20 gemeenten (uit Vlaams-Brabant, Brussel en Oost-Vlaanderen) werken verschillende diensten samen aan een gezinsvriendelijke programma voor +6-jarigen. Banden worden gesmeed tussen cultuur -of gemeenschapscentrum en de bibliotheek, de jeugddienst en/of de integratiedienst.

Dit zijn de deelnemende gemeenten aan Ezelsoor 2023: Beersel, Dilbeek, Erpe-Mere, Galmaarden, Gooik, Halle, Kampenhout, Kraainem, Laken, Linkebeek, Machelen, Ninove, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Sint Pieters Woluwe, Ternat, Wezembeek-Oppem en Zaventem.

Programma en ontwerpen kaftpapier online

Op www.ezelsoor.info kan je het programma van de 20 gemeenten raadplegen en kan je snuisteren in de verschillende ontwerpen van het kaftpapier (5-tal per gemeente – in totaal 20-tal verschillende patronen). Je vindt er ook alle (praktische) informatie en contactgegevens per deelnemende gemeente.