rechtbank12.jpg
© rechtbank12.jpg

4 jaar cel met uitstel voor Gooikenaar die dochter van vriendin aanrandde

vrij 12 jan

Een vijftiger uit Gooik is door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld tot 4 jaar cel voor de aanranding van het 9-jarige dochtertje van een vriendin. De man krijgt wel een uitstel onder voorwaarden toegekend voor het merendeel van zijn straf.

In april 2021 bleef een vriendin van de man tweemaal overnachten in zijn woning, samen met haar 9-jarig dochtertje. De beklaagde maakte volgens de rechtbank toen van de gelegenheid gebruik om het kind toen meermaals te betasten. De zaak kwam aan het licht toen het meisje haar verhaal deed aan haar oudere zus, die hun moeder inlichtte. De vrouw stapte naar de politie, maar confronteerde ook de Gooikenaar met de verklaringen van haar jongste dochter.

"In sms-berichten met de moeder schreef de beklaagde dat het hem vreselijk speet, dat hij niet wist wat hem bezield had, dat hij zich als een beest had gedragen en dat het nooit meer zou gebeuren", klonk het tijdens het proces bij de openbaar aanklager. "Dat is een duidelijke bekentenis. Een deskundige heeft het videoverhoor van het meisje ook geanalyseerd en komt tot de conclusie dat haar verhaal geloofwaardig is.”

Toen de man het woord kreeg, ontkende hij de feiten. “Ik heb haar geholpen in bad te gaan en zich af te drogen, maar meer niet", verdedigde hij zich. “Misschien heb ik haar per ongeluk aangeraakt maar ik heb zeker geen enkele seksuele handeling gesteld.” De rechtbank hechtte geen geloof aan zijn versie en veroordeelde de man tot 4 jaar cel, waarvan drie jaar met uitstel onder voorwaarden. Zo krijgt de man een contactverbod opgelegd en moet hij onder meer begeleid worden voor zijn seksuele problematiek.