Sir Kwinten haalt eerste Michelinster binnen

maa 18 nov 2019

Sir Kwinten, gelegen op de Markt in Lennik, heeft een Michelinster veroverd. Chef-kok Glenn Verhasselt werd eerder dit jaar door Gault&Millau al verkozen tot Jonge Topchef van Vlaanderen en was ook de eerste winnaar van onze RINGtv-KOK-kookwedstrijd.

In Gent werden vandaag de Michelinsterren uitgereikt. Vorig jaar kende onze regio vijf sterrenrestaurants. Daar komt dit jaar een nieuwe naam bij: Sir Kwinten in Lennik. Glenn Verhasselt en Yanick Dehandschutter veroveren een ster omdat ze volgens Michelin 'de finesse van hun eigentijdse pareltjes perfect weten te balanceren met de topwijnen die ze als wijnexperts uitzoeken.'

"We zijn ongelofelijk trots op deze bekroning. We willen ons team danken voor het harde werk, elke dag opnieuw. Ook onze trouwe klanten bedanken we voor hun vertrouwen", reageren Yanick en Glenn via sociale media. Vier andere restaurants behouden hun ster. Het gaat om ’t Stoveke in Strombeek-Bever, Michel in Dilbeek, Alain Bianchin in Overijse en Brasserie Julie in Sint-Martens-Bodegem. Restaurant Terborght in Huizingen verliest zijn ster.

Foto: Sir Kwinten