tussengerecht_vader_en_dochter_finale.png

10 jaar RINGtv-KOK: asperges met verse zalm (vader en dochter, The Best Ever)

vrij 10 apr 2020

De finale van 10 jaar RINGtv-KOK was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Onze finalistenduo’s kregen de opdracht om een gastronomisch diner van vier gangen te serveren aan een jury en een aantal gasten. Als tussengerecht stonden asperges verplicht op het menu. Vader Luk en dochter Lina, de winnaars van 10 jaar RINGtv-KOK, serveerden een verfijnde eigen creatie. Eenvoudig heerlijk!

Ingrediënten:

- Grote, witte verse asperges
- 1 à 2 moten verse zalm
- Verse mayonaise
- Daslook
- Peper en grof zeezout
- Zalmeitjes

Bereiding:

- Pekel de verse zalm door een mengeling van grof zout en kruiden.
- Breng de asperges in koud gezouten water aan de kook. Wanneer het kookpunt bereikt wordt, doof je het vuur en laat je de asperges verder garen in het water tot ze beetgaar zijn.
- Snijd de asperges door in de lengte en kruid met peper.
- Bereid verse mayonaise en meng daaronder de gepureerde daslook, afgekruid met peper en zout.
- Dresseer de borden door er kruiselings de halve asperges en fijne reepjes gerookte zalm op te leggen
- Versier met verse daslook en toefjes daslookmayonaise en zalmeitjes.