feesttaart_plantentuin.png

10 jaar RINGtv-KOK: kaastaart (medewerkers Plantentuin)

zon 29 maa 2020

De winnaars van 10 RINGtv-KOK zijn bekend! Dit jaar was het een kookwedstrijd op het scherpst van de snee. En dat merk je ook aan het culinaire niveau van de gerechten. Zo waagden de medewerkers van de Plantentuin in Meise zich aan een heerlijke kaastaart. Wil je het zelf ook eens proberen? Hieronder vind je alvast het recept en de bereiding.

 

Ingrediënten:

  • 300 gr Oreo-koekjes
  • 75 gr boter
  • 400 gr Philadelphia-kaas
  • 6 gelatineblaadjes
  • 50 ml room
  • 300 gr witte chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 250 gr frambozen (mag ook diepgevroren)
  • 50 gr suiker

Bereiding:

  1. Laat de boter smelten
  2. Haal de koekjes van elkaar en haal de vulling er uit
  3. Kruimel de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter
  4. Bedek een springvorm van 24 cm diameter met bakpapier, ook de rand ( of rand met een stijve plastieken band)
  5. Bedek de bodem met het mengsel Oreo- boter
  6. Zet de springvorm in de koelkast zetten tot de bodem hard is
  7. Mix de Philapelphia- kaas met de klopper
  8. Leg  4 gelatineblaadjes gedurende 5 min in koud water
  9. Knijp ze uit en los ze op in 50 ml opgewarmde room
  10. Giet het mengsel bij de Philapelphia- kaas en mix
  11. Smelt 300 gr witte chocolade au bain marie
  12. Meng de witte chocolade door het kaasmengsel mixen
  13. Klop 200 ml slagroom op en klop meng zachtjes onder het mengsel van kaas en chocolade
  14. Spuit het mengsel op de harde Oreo-bodem met spuitzak. Zorg er voor dat het kaasmengsel goed vlak is
  15. Laat opstijven in de koelkast gedurende 2 uur
  16. Breng de (diepgevroren) frambozen aan de kook en voeg, naar persoonlijke smaak, suiker toe
  17. Voeg eveneens 1 à 2  in koud water geweekte gelatineblaadjes toe
  18. Giet de frambozencoulie over het kaasmengsel en laat gedurende ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast
  19. Versier de taart met stukken witte chocola( gesmolten en uitgestreken op bakpapier)