verbrandingsoven_kampenhout.jpg

Afvaloven Kampenhout-Sas krijgt nieuwe kans

vrij 14 nov 2014

Recover Energy gaat een nieuwe aanvraag indienen voor de bouw van een verbrandingsoven aan Kampenhout-Sas. Dat is opnieuw mogelijk nadat de Raad van State het ruimtelijk uitvoeringsplan van de provincie Vlaams-Brabant vernietigd heeft. Het Actiecomité Kampenhout Sas Ademt betreurt de beslissing.

Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan van de provincie moest de bouw van een verbrandingsoven onmogelijk maken. Maar volgens de Raad van State werd er een procedurefout gemaakt.  En dus kan Recover Energy opnieuw een verbrandingsoven  bouwen.  “We gaan op korte termijn de nodige vergunningen aanvragen.  Het is alvast de bedoeling om dit project te realiseren”, zegt Johan Boon van Recover Energy. 

Het actiecomité Kampenhout Sas Ademt betreurt het dat de Raad van State geen rekening heeft gehouden met de 25.000 bezwaarschriften die werden ingediend tegen de oven. Hoe dan ook, het actiecomité blijft strijden tegen de verbrandingsoven.  “Nooit heeft het bedrijf wat aangetrokken van de duizenden omwonenden die slapeloze nachten hebben van dit project.  Het bedrijf is enkel uit op geldgewin”, zegt Bert François van het actiecomité.