Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bagageafhandelaars trekken aan alarmbel: "Voorkom instorting Belgische luchtvaart"

Bagageafhandelaars trekken aan alarmbel: "Voorkom instorting Belgische luchtvaart"

Op Brussels Airport trekken drie bagageafhandelaars Swissport, dnata en WFS aan de alarmbel in een open brief. Die brief is gericht aan Eerste Minister Sophie Wilmes (MR) en de Minister-Presidenten van de regionale regeringen. De drie bedrijven wijzen in de brief op hun spilfunctie in het draaiende houden van de luchtvaart en de bevoorrading van ons land, in het bijzonder voor levensnoodzakelijke goederen.

De afhandelaars willen een ineenstorting van de Belgische luchtvaart voorkomen, omdat deze een levenslijn vormt voor ons land. Ook zal de sector een belangrijke rol moeten spelen in het herstellen van de economische activiteit na de coronacrisis. Want zonder Swissport, dnata en WFS blijft het luchtruim leeg. In hun brief brengen ze zeven maatregelen naar voor die de bedrijven moeten helpen om de crisis te overleven  in aanvulling op de reeds genomen, algemene maatregelen. 

Het verzekeren van de operationele cashflow en het veiligstellen van de tewerkstelling zijn daarbij de topprioriteiten, aldus de drie bedrijven. Wel waardeert de sector de reeds genomen maatregelen en roept  het op tot verder overleg, met het oog op mogelijk bijkomende maatregelen.