verdachte_delhaize.jpg

Beelden Linkebeek moeten helpen bij de opsporing van dader zuuraanslag

zat 21 feb 2015

De federale politie heeft vrijdagavond beelden verspreid van de vermoedelijke dader van een aanslag met zuur aan een filiaal van Delhaize in Antwerpen. De beelden werden eind vorig jaar gemaakt in een bankkantoor in Linkebeek.

Vrijdagochtend raakte een poetsvrouw die werkte bij een Delhaize-supermarkt op het Antwerpse Zuid zwaar gewond nadat een man haar had aangevallen met een bijtend zuur. De vrouw verkeert nog steeds in levensgevaar.

Intussen is duidelijk geworden dat de man al verschillende dreigmails had gestuurd naar de supermarktketen Delhaize en de redactie van Belga waarin hij dreigde met zuuraanvallen op klanten. Daarbij eiste hij ook geld. De afzender heeft de aanslag intussen ook opgeëist. Dat maakte het Brusselse parket bekend.

Het parket heeft ook beelden verspreid waarop de vermoedelijke dader te zien is in een ING-kantoor in Linkebeek. De beelden werden gemaakt in de nacht van 22 op 23 december.

De speurders vermoeden dat hij tussen 40 en 50 jaar oud is. Hij heeft kort bruin haar en beginnende voorhoofdskaalheid. In Linkebeek droeg hij een fel roze of rode hooie met een kap, een lichtkleurige broek en sportschoenen met witte zolen en rode veters.

Hij werd al op verschillende plaatsen gesignaleerd. Onder meer in Binche, La Louvière, Waterloo, Brussel, Ukkel en Ruisbroek.

Wie de man gezien heeft of weet waar hij verblijft wordt gevraagd contact op te nemen met de speurders op het gratis nummer 0800/30 300. Meer informatie vind je ook op de website van de politie.