Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw pakken opnieuw samen zwerfvuil aan

Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw pakken opnieuw samen zwerfvuil aan

Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw bundelen opnieuw de krachten en gaan de strijd aan tegen zwerfvuil. Tijdens de zwerfvuilactie moedigen zij alle inwoners aan om zwerfvuil te ruimen.

De actie kreeg de naam ‘op 5 minuten proper’ mee. Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw gaven alvast het goede voorbeeld hoe je op 5 minuten je stoep proper kan houden. Het is al de vijfde keer dat de gemeenten elkaar uitdagen om in een maand tijd zoveel mogelijk zwerfvuil te verzamelen.  Halle won de editie van vorig jaar. De actie loopt van 24 maart tem 22 april. Aan de actie is ook een wedstrijd verbonden waarmee ballonvaarten te winnen zijn.

De vier gemeenten zullen intesnsief gebruik maken van enkele gadgets van Mooimakers, de samenwerking tussen OVAM, Fost Plus en de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten. ‘De kleine zakjes om aan je versnellingspook te hangen om op die manier het zwerfvuil tegen te gaan, vind ik de leukste,” zegt Dilbeeks Schepen van Milieu Karel De Ridder. “Maar verder zijn er ook gewoon borstels en vuilblikken ter beschikking voor de vrijwilligers.”