Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Belgische zonnewagen met paard en kar aangekomen in Marokko

 

Belgische zonnewagen met paard en kar aangekomen in Marokko

De zonnewagen van het Agoria Solar Team is heelhuids toegekomen in Agadir, een havenstad in het zuiden van Marokko. Met behulp van paard en kar werden de kisten naar de nieuwe werkplaats gebracht. Het studententeam, met daarbij twee regiogenoten, zal er zich komende maand voorbereiden op de Marokkaanse Solar Challenge.

De meterslange vrachtwagen die vorige week vanuit Leuven was vertrokken moest eerst met behulp van het team doorheen het hectische verkeer in de Marokkaanse binnenstad geleid worden. “Eens aangekomen bij de werkplaats werd er met volle moed gestart aan het uitladen van het materiaal. De vorkheftruck had echter moeite om zich doorheen de ladingszone te manoeuvreren en kwam al snel vast te zitten in de zachte ondergrond”, zegt Remi De Coster. “Lokale voorbijgangers sprongen snel te hulp en kwamen binnen de kortste keren met het meest betrouwbare alternatief: een paard en kar.”

De zonnewagen kon met behulp van de trouwe viervoeter tijdig tot bij de nieuwe werkplaats raken. De komende maand voeren de studenten in Agadir de laatste testen uitvoeren en aanpassingen maken aan hun zonnewagen voor de Marokkaanse Solar Challenge. “Op vijf dagen tijd zullen we 2.500 kilometer afleggen doorheen de gloeiende Sahara en langs de voet van het Atlasgebergte”, aldus De Coster. “Als huidige wereldkampioen en kersverse Europees kampioen zal het Belgische team alles geven om ook in Marokko in de prijzen te vallen.”

Bij het studententeam van de KU Leuven zitten ook twee regiogenoten. Pieter Janssens uit Zaventem ontfermt zich mee over de zonnepanelen van de wagen, Ruben Van Acker is één van de piloten van het team.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.