Balletjes in geuze
Benodigdheden
Balletjes
-
+/- 800 g gemengd gehakt
-
2 sjalotten, fijngesneden
-
1 teentje look, fijngesneden
-
Snuifje cayennepeper
-
Snuifje nootmuskaat
-
Peper en zout
-
2 eieren
-
Paneermeel
Saus
-
2 ajuinen
-
2 el bloem
-
2 el room
-
100 g gerookt spek in reepjes/blokjes
-
37,5 cl geuze (Oud Beersel) en natuurlijk een extra fles voor de chef
-
50 cl kippenbouillon
-
1 steranijs
-
Fijngesnipperde platte peterselie en dragon
Bereiding
- Voeg alle ingrediënten voor de balletjes samen in een grote kom en meng alles goed onder elkaar.
- Vorm balletjes ter grootte van een golfbal.
- Bak de balletjes rondom bruin in wat boter.
- Bak het gerookt spek aan in een andere pan tot het licht krokant is.
- Voeg de ajuin toe en bak lichtjes bruin
- Voeg de lepels bloem toe en roer goed.
- Blus met de geuze en schraap de bodem goed los.
- Giet de bouillon erbij, voeg het steranijs toe, breng aan de kook en laat nadien lichtjes verder pruttelen op een zacht vuur gedurende +/- 40minuten.
- 10 minuten voor het einde voeg je de 2 lepels room en de balletjes toe.
- Laat doorwarmen.
- Werk af met de peterselie en dragon.
- Serveer met puree afgewerkt met een lepel mosterd, fijngesneden verse dragon en peterselie.
Kaastaart met mandjeskaas en limoncello
Benodigdheden
- 300 g zandkoekjes
- 100 g pistachenoten
- 100 g boter
- 250 ml volle room
- 250 g mandjeskaas
- 2 eiwitten
- 100 ml limoncello
- 100 g suiker
- 5 blaadjes gelatine
- 40 g kokosschilfers
Bereiding
- Mix de pistachenoten en koekjes in een blender. Voeg de gesmolten boter toe.
- Bekleed een springvorm met bakpapier en bedek de bodem met het koekjesmengsel. Druk goed aan en laat opstijven in de koelkast.
- Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje suiker.
- Klop de room lobbig.
- Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de limoncello en los hierin de suiker en de uitgeknepen gelatine op. Laat lichtjes afkoelen en meng hieronder de mandjeskaas.
- Spatel onder het mengsel de room en de opgeklopte eiwitten.
- Giet het beslag op de koekjesbodem.
- Strijk glad en laat minstens 8 uur opstijven in de koelkast.
- Werk af met kokosschilfers en zeste van de limoen.
Kentucky Mule
Benodigdheden
- 45 ml De Cort Belgian Beer Brandy Blond
- Ginger beer (blikje/flesje)
- Limoensap
- Munt
Bereiding
Deze Mule presenteer je in een koperen mug/cup.
- Vul de mug met 45ml Belgian Beer Brandy Blond.
- Voeg vers limoensap toe van een halve limoen.
- Vul de mug met ijs.
- Voeg geplette munt toe en schijfjes limoen.
- Werk af met ginger beer.
- Roer met barlepel.
- Garneer me een takje munt en een schijfje limoen.
- Optioneel: paar druppels angostura bitters