brandweer_asse.jpg

Brandweer zone West dreigt met acties tegen administratieve chaos

woe 24 jun 2015

De brandweerhervorming in de zone Vlaams-Brabant West blijft een nachtmerrie voor het betrokken personeel. Dat stelt de christelijke vakbond ACV. Als de administratieve chaos niet snel wordt weggewerkt, volgen er acties. 

Volgens het ACV wordt het personeel al 6 maanden niet meer correct uitbetaald. De brandweermannen kregen geen of foute maaltijdcheques. Voorts moesten ze te lang wachten op het vakantiegeld en kregen ze geen loonfiches meer.

Intussen worden de werknemers en de vrijwilligers correct betaald. Maar nu moet nog de boekhoudkundige chaos van de voorbije maanden worden rechtgezet. “In eerste instantie bleken er heel wat personeelsleden te grote voorschotten ontvangen te hebben voor de maanden  januari , februari en maart. Het personeel van de kazerne in Zaventem ontving in april een dubbel loon door een miscommunicatie tussen zone en gemeente. Bovendien werd er voor het volledige personeel onvoldoende bedrijfsvoorheffing afgehouden. En zo zijn er nog tal van andere administratieve problemen en fouten ”, verduidelijkt Nele Massaer van de christelijke vakbond.

Volgens de christelijke vakbond heeft niemand nog vertrouwen in de correctheid van de berekeningen. Over de kwestie wordt vergaderd op maandag 29 juni. “Als de situatie tegen dan niet uitgeklaard wordt, zullen er ongetwijfeld bijkomende acties volgen”, aldus nog Massaer.