Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Centrum Herne wordt eigenhandig heraangelegd door de gemeentearbeiders

Centrum Herne wordt eigenhandig heraangelegd door de gemeentearbeiders

In Herne is de gedeeltelijke heraanleg van het centrum gestart. Opmerkelijk is dat die heraanleg uitgevoerd wordt door gemeentearbeiders. Op die manier bespaart Herne heel wat geld. 

Het centrum van Herne blijft bereikbaar tijdens de werken. Maar er zullen minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn. De wekelijkse markt die hier doorgaat, wijkt uit naar het kaatsplein achter het gemeentehuis.

Opmerkelijk is dat de werken worden uitgevoerd door het gemeentepersoneel. “Dit kadert in de opleiding van ons personeel. Zij gaan dit doen onder het wakend oog van een professioneel iemand die alles weet over de aanleg van nieuwe straten. Op die manier kunnen ze dit later ook zelfstandig doen”, verduidelijkt Lieven Vandenneucker, schepen van Openbare Werken in Herne. Het inzetten van gemeentepersoneel heeft ook nog een ander voordeel: het kost de gemeente minder geld. “Initieel was voor deze klus in de begroting 85.000 euro voorzien. Door het op deze manier aan te pakken hopen we toch een flinke hap uit dat budget te kunnen besparen”, aldus Vandenneucker. Als alles meezit, moeten de werken voor de zomervakantie afgerond zijn.