school_springveer3.jpg

De Springveer Alsemberg krijgt nieuwbouw

vrij 23 jan 2015

De gemeentelijke basisschool De Springveer in Alsemberg, bij Beersel, krijgt een nieuw schoolgebouw en dat op de huidige site. Het plan om de school onder te brengen in het nabijgelegen klooster verdwijnt daarmee in de vuilbak.

Basisschool de Springveer in Alsemberg heeft al een hele tijd nood aan meer ruimte en een nieuwe infrastructuur. Aanvankelijk was het de bedoeling om de school onder te brengen in het oude klooster in de Pastoor Bolsstraat dat volledig zou gerenoveerd worden.  “Het zou een mooi project geweest zijn maar we kregen steeds meer tegenwind van de cel erfgoed”, zegt Jo Vander Meylen, schepen van Onderwijs in Beersel.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"25132","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]

 

Klaar in 2018

Daarom zal er werk gemaakt worden van een nieuwe school op de huidige site. Het project past in het private-publieke initiatief 'Scholen van Morgen'. Dat is een schoolbouwproject dat in Vlaanderen de volgende jaren 200 nieuwe schoolgebouwen wil realiseren. Ook de mensen van 'Scholen van Morgen' vinden dat een nieuwbouw de juiste keuze is. De nieuwe school zou er moeten staan in de loop van 2018. 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"25133","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]