Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dilbeekse horeca dan toch niet vroeger dicht

Dilbeekse horeca dan toch niet vroeger dicht

De horeca in Dilbeek moet dan toch niet vroeger dicht. Dat bevestigt burgemeester Willy Segers (N-VA) aan onze redactie. De beslissing komt er na overleg met de provinciegouverneur Lodewijk De Witte. Die geeft geen toestemming voor de maatregel. De andere maatregelen die Dilbeek wil invoeren, krijgen wel groen licht.

Dilbeek wou met een vroeger sluitingsuur, 23 uur in plaats van 1 uur, het aantal besmettingen in de regio een halt toeroepen. Maar de gemeente krijgt geen go van de gouverneur. De verschillende gouverneurs hebben gisteren lang overlegd, maar geen consensus gevonden over hoe lokale maatregelen met betrekking tot de horeca geregeld kunnen worden. Bovendien moeten er, voor zo'n maatregel genomen wordt, eerst aanwijzingen zijn dat de besmettingshaarden zich in de horeca bevinden. 

“Gezien in Dilbeek momenteel de horeca niet als een ‘besmettingsbron’ wordt beschouwd - er zijn zeker geen aanwijzingen in die zin-,  zullen wij het vervroegde sluitingsuur nog niet opleggen. Het spreekt echter voor zich dat deze en andere maatregelen waar veel personen bij elkaar komen, opnieuw zullen bekeken worden indien onze Dilbeekse cijfers slecht blijven evolueren”, zegt burgemeester Willy Segers

De andere maatregelen die Dilbeek wil invoeren, krijgen wel groen licht. De mondmaskerplicht op heel het Dilbeekse grondgebied blijft van kracht. Het samenscholingsverbod van meer dan vijf personen wordt zelfs vervroegd van 23 naar 22 uur.