boek_federer_1.jpg

Dilbeekse sportjournalist schrijft boek over Roger Federer

don 2 jun 2016

Sportjournalist Frank Van de Winkel uit Schepdaal heeft een boek geschreven over tennisser Roger Federer. Hij komt daarin tot een verrassend antwoord op de vraag waarom de toptennisser zo'n winnaar is: de mannelijke en vrouwelijke kant van Federer zijn volgens de auteur perfect in evenwicht.

 

"Vroeger was hij een driftkikker, die met rackets sloeg, die mensen de huis vol schold, zichzelf incluis. Nu is hij een halve heilige, de moeder Theresa, de man die een enorm verantwoordelijkheidsgevoel heeft over het tennis."

De gedaanteverwisseling van Roger Federer is één van de thema's die sportjournalist Frank Van de Winkel uit de Dilbeekse deelgemeente Schepdaal behandelt in zijn nieuw boek : "Roger Federer. Portret van een tennisgod." Van de Winkel schreef het boek omdat Federer hem enorm fascineert. "Ik maak graag portretten over wereldsterren, toppers die altijd winnen en ik vraag me af hoe komt het dat die winnen. "
 
De conclusie van de auteur is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Volgens Van de Winkel is Federer een winnaar omdat zijn mannelijke en vrouwelijke kant perfect in evenwicht zijn. Van de Winkel heeft meer dan 100 interviews met Federer geanalyseerd en hij lijdt daaruit af dat de wereldster zijn vrouwelijke kant enorm uitspeelt. Hij is bijvoorbeeld zorgzaam en empathisch.
 
"Roger Federer. Portret van een tennisgod" is uitgegeven bij Houtekiet. We mogen vijf exemplaren weggeven. Wie kans wil maken op zo'n exemplaar, hoeft alleen maar dit wedstrijdformulier in te vullen.