Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dodelijk slachtoffer bij zwaar ongeval op A12 Meise

Dodelijk slachtoffer bij zwaar ongeval op A12 Meise

Op de A12 ter hoogte van Meise gebeurde gisterenavond een dodelijk ongeval. Een 73-jarige bestuurder uit Brussel overleefde het ongeval niet. Twee andere chauffeurs raakten gewond.

 

Het ongeval gebeurde rond 18u ter hoogte van de aansluiting van de Buitenring naar de A12 richting Antwerpen. Volgens de federale politie kwamen drie voertuigen om een onbekende reden in botsing. “Een Mercedes reed volgens een aantal getuigen iets te snel en schoof meteen drie rijstroken op,” zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. “De 20-jarige bestuurder van deze wagen veroorzaakte het ongeval. Maar het is nog niet duidelijk in welke volgorde hij de wagens aan reed. Die voertuigen zijn namelijk weggeslingerd door de impact.” Het parket wil zich voorlopig niet uitspreken over roekeloos rijgedrag.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar voor een 73-jarige man uit Brussel kon geen hulp meer baten. De twee andere bestuurders werden met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen.