Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Drukke zondag op komst: topdag Gordelfestival en Stephex Masters

Drukke zondag op komst: topdag Gordelfestival en Stephex Masters

Dit weekend vinden er twee topevenementen plaats in onze regio. Enerzijds is de Stephex Masters in Meuzegem sinds woensdag bezig. Anderzijds is het uitkijken naar de topdag van het Gordelfestival nu zondag.

Een echte belevenis is het om een de Stephex Masters jumping bij te wonen in een uniek decor en er verwelkomd te worden als een echte VIP. Topdag van de Stephex is nu zondag, dan wordt er voor de Grote Prijs gesprongen.

Ook het Gordelfestival kent zondag de topdag. De zesde editie van het festival vindt traditioneel opnieuw plaats op de eerste zondag van september. Focusgemeente is dit jaar Tervuren, waar het zal gonzen van de activiteiten en evenementen. Trefpunt is opnieuw het Provinciaal domein van Huizingen, waar je aan sport kan doen, maar culinaire specialiteiten uit onze regio kan ontdekken en verrast wordt door muzikale optredens van onder meer De Kreuners, Kaatje en de Helden van Ketnet.

Eén van de hoogtepunten van het Gordelfestival is uiteraard de wielerklassieker van 100 kilometer. Sinds vorig jaar wordt die in pelotons gereden, met als blikvanger het enige echte Ring TV-peloton. Een verslag van het Gordelfestival zie je zondagavond vanaf 19u30 op Ring TV.